Palvelemme joustavasti ja ammattitaitoisesti

Ostamme kelloja ja kunnostamme niitä myyntiin

Mikäli haluat tarjota meille käytettyä kelloasi, lähetä kello meille pakkaamalla se hyvin ja merkitse mukaan yhteystietosi ja kellon tiedot. Jos haluat kysyä meiltä alustavaa tarjousta valokuvien perusteella, lähetä sähköpostilla tarkat valokuvat eri puolilta kelloa ja kaikki tiedossasi olevat tiedot. Kuvaile viestissä kellon mitat, huoltohistoria, viat, aiempi käyttöa yms. ja kerro millaisen hinnan toivoisit saavasi. Annamme kuvien ja tietojen perusteella alustavan arvion, lopullisen hinnan saat tarkastettuamme kellon ja myös sen koneiston. Mitä enemmän saamme tietoa kellostasi, sitä paremmin pystymme maksamaan siitä.

Pääasiassa ostamme kellot kunnostettavaksi mahdollisimman lähelle alkuperäistä kuntoaan. Usein kello on jo tullut tiensä päähän, kun sitä on käytetty huoltamattomana, eikä osia enää ole saatavana juuri mistään tai esim. pinnoitettu kuori on kulunut jo kunnostuskelvottomaan kuntoon. Silloin kello päätyy hyväkuntoisilta osiltaan varaosiksi.  Pyrimme käyttämään aina uusia osia kellojen huolloissa. Valitettavasti kuitenkin joissain tapauksissa osia ei ole enään saatavilla mistään, jolloin joudumme joskus käyttämään käytettyjä purkuosia. Informoimme aina asiakasta kellon osien alkuperästä. 

Myymme huollettuja ja kunnostettuja kelloja

Myymme vain huollettuja kelloja, joten otamme mieluiten vastaan huoltamattomia kohteita. Kaikkea kannattaa kuitenkin tarjota: me ammattilaisina osaamme sanoa mikä kello on minkäkin arvoinen, ja näin rahanarvoiset yksilöt eivät mene hukkaan. Meillä on kymmenien vuosien kokemus käytettyjen kellojen kunnostuksesta ja myymisestä, ja osaamme myös neuvoa, miten ja millä hinnalla kello kannattaa myydä, ellemme me ole kiinnostuneita sitä ostamaan.

Huolto- ja arviointipalvelu

Teemme kaikenlaisten kellojen huoltoja, kunnostuksia ja restaurointeja, ja työllämme on aina työtakuu. Toimitamme kaikista huolletuista kelloista kirjallisen huoltotodistuksen.

Huollamme kellot takuutyönä ja teemme kuorikunnostuksia ja taulurestaurointeja – aina alkuperäisyyttä kunnioittaen.

Suuresta varastostamme löytyy varaosia hyvin vanhoihinkin kelloihin. Käytämme aina mahdollisuuksien mukaan alkuperäisosia. Laaja kokemuksemme kellojen kunnostuksesta ja restauroinnista tarjoaa mahdollisuudet toteuttaa vaikeimmatkin identifioinnit.

Palveluksessamme on myös erittäin taitavia kultaseppiä, jotka pystyvät esimerkiksi vaativiin kellokuorien kunnostustöihin.

Rannekellon huoltopaketti sisältää:

 • Toimintojen tarkastus
 • Huoltoarvio kuori avaten
 • Koneiston ja taulun/osoittimien irroitus ja tarkastus
 • Koneiston purkaminen kokonaan
 • Varaosien etsiminen varastosta tai hankinta
 • Koneiston osien puhdistus kellonpesukoneessa
 • Koneiston kokoonpano ja voitelut
 • Tarkastus/käynnin säätö
 • Taulun ja osoittimien puhdistus
 • Taulun ja osoittimien asennus koneistoon
 • Kuoren ja rannekkeen purkaminen ja puhdistus
 • Kuoren ja rannekkeen kokoonpano
 • Koneiston asennus kuoreen
 • Kellon dokumentointi
 • Koekäyttö ja loppusäädöt

Pyrimme antamaan mahdollisimman edulliset tarjoukset kaikista huolloista ja kunnostuksista. Laskemme huoltohinnan päälle kelloon vaadittavien osien hinnan. Normaali huoltojonotilanne on noin 2–3 viikkoa. Huollamme ja kunnostamme kellot säilyttäen ne mahdollisimman alkuperäiskuntoisina kestävyys, käyttöominaisuudet ja kunto huomioiden. Emme yritäkään tehdä vanhoista kelloista uusia tai esim. vesitiiviitä.

Kuorikunnostuksesta

Mikäli kellossa on esimerkiksi kaiverrus samalla pinnalla alkuperäismerkintöjen kanssa, kaiverrusta ei poisteta, koska alkuperäismerkintöjä ei pidä poistaa. Samoin hyvin ohuille rakenteille tai pinnoitettuun kuoreen kaiverrettuja merkintöjä ei yleensä voida poistaa pilaamatta kuorta. Ilmoitamme, mikäli jotakin osaa kuoresta on käsitelty toimestamme. Emme vastaa kuorille aiemmin tehdyistä muutoksista tai niiden aiheuttamasta alkuperäisyyden menettämisestä.

Kellosepän työllä on takuu

Toimitamme kellon mukana kirjallisen huoltotodistuksen, jossa on kellon yksilöivät tiedot ja tiedot vaihdetusta osista sekä mahdollisista kunnostustöistä. Huoltotodistus on myös huollon työtakuutodistus. Myönnämme rannekellojen huolloille kahden (2) vuoden työtakuun. Joillekin hyvin vanhoille tai alunperin erittäin heikkolaatuisille kelloille myönnämme yhden (1) vuoden työtakuun. Emme myönnä vintage-kelloihin vesitiiviystakuuta.

Kellohuoneen osoite on Maakunnantie 2 Karkku, Sastamala. Olemme melkein aina töissä, mutta sovithan tapaamisesta etukäteen, jotta tiedämme olla paikalla juuri sinulle parhaaseen aikaan.

Yhteystiedot

Katso huollettujen kellojen valikoima tästä.

Kellotori


Klikkaa Kellotoria avataksesi verkkokaupan.